Kodėl dovana tėčiui turi būti atsakingai parinkta?

Dovana tėčiui | Renkudovana.lt

Artėja tėčio gimtadienis ar Tėvo diena ir jau galvojate, ką padovanoti? O galbūt kaip tik tėtis pasakė, kad nesistengtumėte dėl dovanos ir jam tikrai nieko nereikia? Įdomu, jog 2019 m. atlikta apklausa parodė, kad net 64 % tėčių nepageidautų dovanos su užrašu „Geriausias tėtis“ ar pan., o 38 % pageidautų tiesiog ramaus ir taikaus paminėjimo. Tokie atsakymai ir statistika turbūt tik dar sunkesniu padaro klausimą – kokia dovana tėčiui yra tinkamiausia?

Kaip rašyta mūsų ankstesniame straipsnyje apie dovanas vyrui, reikėtų pirmiausia pradėti nuo to, kad:

  • Vyrai labiau linkę būti DAVĖJAIS, nei GAVĖJAIS.
  • Vyrai šeimoje, taigi taip pat ir tėčiai, nėra linkę šeimoje reikšti savo poreikius ir labiau linkę rūpintis kitais šeimos nariais.
  • Tėčiai nėra linkę skųstis ir garsiai kalbėti apie savo norus.

Taigi, akivaizdu, kad tiesiogiai iš tėčių nesužinosite, kokia dovana jiems patiks, nes tikėtina, kad sulauksite atsakymo, jog „visos dovanos bus puikios“ arba „jokios dovanos man tikrai nereikia“. Tad teks kūrybiškiau pažvelgti į šią užduotį ir pamąstyti, kas galėtų padėti tėčiui būti dar geresniu tėčiu, arba – kokie yra neišsakyti tėčio norai/ poreikiai?

Praktiška dovana tėčiui

Praktiška dovana galėtų padėti išpildyti tėčio lūkestį būti geresniu, o galbūt sveikesniu, stipresniu tėčiu. Tad, galbūt svorių komplektas, kuriuos galėtų naudoti kasdienei mankštai, būtų tinkamas variantas? Galbūt maisto papildai ar įrankių komplektas? Pagalvokite, kaip praktinė dovana galėtų padėti tėčiui PASIJAUSTI geresniu tėčiu.

Dovana, kurią prisimins ilgai

Padaromas įspūdis išlieka ilgai. Jei norite, kad pati dovana tėčiui būtų prisiminta ne vienerius metus, pamąstykite apie kažką netikėto, išskirtinio, puikiai derančio su tėčio hobiais ar kasdiene veikla. Galbūt visada norėjo vairuoti Porsche markės automobilį, ir galėtumėte padovanoti tos pačios markės automobilio modeliuką ar kepurėlę? Tiesa, su tokia dovana rizikuojate, kad „prašausite“ su jos ypatingumu, ir nebus nei įsiminta, nei turės praktinės naudos. Bet juk tai Jūsų tėtis, tai turbūt galite numanyti, kas jam patinka? 😊

Dėmesys tėčiui

Kartais daugiausiai džiaugsmo gali suteikti ne materiali dovana, bet parodytas dėmesys. Pamąstykite, galbūt pastaruoju metu retai skiriate laiko pokalbiams ar kitoms bendroms veikloms? Dėl karjeros, mokslų ar savo naujai sukurtos šeimos vis rečiau apsilankote ar paklausiate, kaip sekasi? Kartais ilgesnis skambutis ar pasivaikščiojimas kartu gali būti geriausia dovana tėčiui.

Nepamirškite, kad tėčiai yra labiau DAVĖJAI, ne GAVĖJAI, jie linkę stengtis dėl to, kad ryšys šeimoje tvirtėtų, tad tai būtų puiki proga ir iniciatyva iš Jūsų pusės šį ryšį sustiprinti.

Originali dovana, net ir smulkmena, gali maloniai nustebinti, jei ji bus kūrybingai parinkta atsižvelgiant į TĖTĮ ir jo aplinką. Skirtas laikas paieškai gali būti išraiška parodyto dėmesio ir pastangų. Renkudovana.lt komanda mielai šiuo klausimu padės, brūkštelkit ČIA apie savo Tėtį ir pasistengsime paruošti idėjų, kurios maloniai nustebintų, o Jums pas sutaupyti daug laiko, streso ir jėgų!

Kodėl dovana tėčiui turi būti atsakingai parinkta?
dovana sutarpais

Nepraleisk naujienų!

Mes griežtai prieš spam'ą ir šlamšto nesiunčiame.

Į viršų